Contact Afspraak maken
 

Zorgzaam Kids Kamp

Een zomerkamp voor kinderen van 9 t/m 13 jaar met gescheiden ouders.

Tegenwoordig zijn er veel kinderen met gescheiden ouders en hebben kinderen hier heel veel vragen over.
Zorgzaam Scheiden organiseert een kamp voor kinderen met gescheiden ouders. En kinderen van ouders die op het moment in scheiding liggen. Dit omdat wij de impact kennen die een scheiding op kinderen heeft. En wij het heel belangrijk vinden om kinderen te begeleiden in het proces waar zij in zitten. Het organiseren van dit kamp doen wij nu voor de vijfde keer.

Het plezier staat voorop tijdens dit bijzondere weekend. Meedoen aan allerlei spellen en activiteiten, een kampvuur maken, watergevechten, sport, buitenactiviteiten, een bonte avond en wat al niet meer. Dit alles onder begeleiding van sportleraren.

Daarnaast zullen de kinderen, onder begeleiding van therapeuten die gespecialiseerd zijn in scheidingen met kinderen, verschillende activiteiten ondernemen. Met als doel ervoor te zorgen dat de kinderen sterker in hun schoenen komen staan en hen leren om beter met de situatie om te gaan. Er zal aandacht zijn voor het persoonlijke verhaal van het kind, we haken in op de gespreksonderwerpen welke de kinderen aandragen of tijdens een bijeenkomst spontaan ter sprake komen. 
Saamhorigheid en herkenbaarheid zijn hierbij sleutelwoorden. 

De kinderstem

De kinderen zullen de ruimte krijgen om na te denken over hun situatie en over wat zij zelf nodig hebben, om zich goed staande te kunnen houden. Kinderen die al wat langer in deze situatie zitten, lopen soms tegen zaken aan waarvan ze denken dat ze die niet meer kunnen uitspreken naar hun ouders. Wij horen het graag en kunnen de kinderen helpen om hun stem te laten horen. Zo leren ze om samen te werken, te delen, krijgen ze meer zelfvertrouwen en leren ze flexibel te zijn. Daarnaast zullen ze tijdens het bewegen leren om als team bezig te zijn en nieuwe vriendschappen te sluiten.

Waar en wanneer?

Je kunt vanaf nu je kind aanmelden voor het Zomerkamp 2021. 
Het weekend start op vrijdag 28 mei in Wenum-Wiesel, waarbij de kinderen om 17.00 uur van harte welkom zijn. Wij eten dan gezamenlijk met de kinderen. 
Op zondag 30 mei zullen wij ervoor zorgen, dat de kinderen om 16.00 uur gereed zijn voor vertrek en dus kunnen worden opgehaald. Er zal dan tijd zijn om met de therapeuten te praten over je kind.

Het adres:
De Buiteling
Berenbergh 4, 7345 EG te Wenum-Wiesel

Meer informatie

Na de aanmelding zal er contact met je opgenomen worden. 
Voor meer informatie kun je bellen of mailen. 
085 130 18 11contact@zorgzaamkids.nl

Opgave kan middels onderstaand formulier.

Aanmelden zomerkamp

Meld je kind(eren) aan voor het zomerkamp. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring