Afspraak maken
Terug naar blog overzicht

Echtscheiding. Wat komt er op jullie af?

 11 jan 2018      Myrthe van der Zanden
 

Op het moment dat jullie besloten hebben om de echtscheiding in gang te zetten, komt er veel op jullie af. Jullie zullen vast vragen hebben wat er allemaal komt kijken bij een echtscheiding. De meeste mensen met kinderen, stellen ons de vraag wat de mogelijkheden zijn om het voor de kinderen zo goed mogelijk te regelen. Daar hebben we een zeer uitgebreid ouderschapsplan voor ontwikkeld. Deze zullen we stap voor stap doornemen met jullie. Indien wenselijk kan dit in overleg met de gezinstherapeut.

Bij het regelen van een echtscheiding komt meer kijken dan alleen het goed regelen voor de kinderen. De tweede vraag die ons vaak wordt gesteld, is wat er moet gebeuren met de woning en hypotheek. Dit is een onderdeel van het traject. Er moeten afspraken gemaakt worden over de woning, of deze verkocht wordt of dat een van jullie deze wil overnemen. Dit is een onderdeel van ons convenant. We zullen de opties met elkaar bespreken en niet alleen jullie eerste wens in het convenant zetten, maar ook de tweede en eventueel een derde, zodat jullie weten waar jullie aan toe zijn als het toch niet lukt met de hypotheek zoals jullie het in eerste instantie voor ogen hadden.

Andere vragen die ons gesteld worden bij het regelen van een echtscheiding is wat de wetgeving zegt over kinder- en partneralimentatie. Een onderwerp waar veel over wordt gesproken. Wij zullen een alimentatie berekening maken en deze met jullie bespreken. Vervolgens zullen ook hier afspraken over gemaakt moeten worden.

En dan heb je nog de vragen over wat er gaat gebeuren met eventuele huisdieren, jullie inboedel, motorvoertuigen en natuurlijk de vermogensbestanddelen, zoals jullie pensioen, beleggingsverzekeringen en kapitaalverzekeringen. En alle andere verzekeringen welke jullie op jullie naam hebben staan.

Wij zullen alles samen met jullie op een rijtje zetten en onderwerp voor onderwerp met jullie doornemen.

Een echtscheiding is niet niks, maar we komen er wel.

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen.