Afspraak maken
Terug naar blog overzicht

Hoe vertel je tegen je kind dat jullie gaan scheiden?

 01 jan 2018      Myrthe van der Zanden
 

Veel kinderen krijgen te horen dat hun ouders gaan scheiden. In 2017 waren dit er ruim 70.000. Dit moment zal veel kinderen de rest van hun leven bij blijven. 
Echter betekent dit niet dat je kind hierdoor beschadigd raakt, wat helaas veel mensen denken en helaas ook hardop uitspreken. 
Er zijn heel veel momenten waarop je het goed kan doen, echter kan je het maar 1 keer fout doen. En die fout is dan maar moeilijk te herstellen.

Wat is belangrijk?

Het moment en de plaats zijn niet eens heel belangrijk, als je de boodschap maar samen geeft.
Jullie als ouders zijn de expert over jullie kind, dus jullie kunnen het beste inschatten of het een korte boodschap moet zijn of juist niet.
Belangrijk is dat de kinderen de ruimte krijgen om te reageren, om hun eigen emotie te laten blijken en natuurlijk de ruimte krijgen om vragen te stellen.

Alleen de vraag beantwoorden.

Zoals bij ieder onderwerp is het zo dat je zoveel mogelijk bij het antwoord van die ene vraag moet blijven en niet te veel moet uitweiden.

Vertel je ze het hele verhaal?

Over het algemeen zal ik adviseren om zo dicht mogelijk bij de waarheid te blijven, maar probeer je kind zo min mogelijk te belasten met je eigen gevoel en je eigen mening. Dit zodat het kind de ruimte krijgt om er zelf iets van te vinden.

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen.