Afspraak maken
Terug naar blog overzicht

Vrienden blijven na scheiding, kan dat?

 11 nov 2019      Djoeke Duivenvoorden
 

Djoeke Duivenvoorden“Ik zie het helemaal voor me: over een tijdje eten we met de kinderen en onze nieuwe partners samen”. Waarop haar ex-partner reageerde: “dat zien we dan wel weer”. Is het mogelijk om vrienden na de scheiding te zijn? En hoe zou dat voor jullie kinderen zijn?

Wat is vriendschap?

Is dat iets exclusiefs waarbij vertrouwen en onvoorwaardelijkheid een belangrijke rol spelen? Of noem al je connecties op Facebook en Instagram je vrienden omdat je elkaar kent?  
De vraag is: wat zou jij willen na de scheiding met of van je ex-partner? Samen de ouderavonden van de kinderen bezoeken? Af en toe een kop koffie drinken om even bij te praten? Samen naar de sportschool, op vakantie gaan en elkaars diepste geheimen delen? Met jullie nieuwe partners en de kinderen uit eten gaan? Of wil je gewoon als ouders samen goed door één deur kunnen? Want vrienden na de scheiding zijn moet geen doel op zich zijn.

Als ouders verder na de scheiding

Wat wij vaak zien is dat ex-partners het belangrijk vinden om als ouders samen goed door één deur te kunnen. Want als partners ga je uit elkaar en als ouders ga je samen verder. En dat is voor de rest van jullie leven. Dat alleen al, kan soms al een uitdaging zijn. De kunst is om jezelf opzij te zetten en om als ouders in het belang van jullie kinderen te handelen. Voor kinderen is dit natuurlijk ontzettend belangrijk.

Vrienden na scheiding

Af en toe blijven ex-partners vrienden na de scheiding. Ze delen nog van alles samen, ondernemen leuke dingen en staan altijd voor elkaar klaar. Verwachtingen over en weer moeten wel duidelijk zijn. Want de één kan al blij zijn dat jullie goed met elkaar kunnen praten tijdens een kop koffie en de ander verwacht dat je voor elkaar op de bres springt.

Hoe is dat voor de kinderen?

Als je ouders vrienden na de scheiding zijn? Ze zijn samen op je verjaardag, je doet leuke dingen met ze en één van de twee schuift regelmatig aan bij het eten. Dat klinkt wel goed. Of is het juist heel verwarrend als ze vrienden na de scheiding zijn? Want waarom zijn ze dan uit elkaar gegaan? Even los van dat het fijn is dat er geen ruzie wordt gemaakt tussen de ouders.

Verwachtingen

Wanneer de relatie eindigt en jullie zonder elkaar verder gaan verandert dat het leven van jezelf en de kinderen drastisch. Het gaat gepaard met veel emoties. Door jullie relatie goed af te sluiten heb je een goede basis voor een nieuw hoofdstuk. Een hoofdstuk waar je als ouders samen verder gaat of als vrienden na de scheiding. Belangrijk is dat jij en je ex de verwachtingen naar elkaar duidelijk uitspreekt en heldere afspraken maakt.

Goede basis om verder te gaan

Wil je je relatie ook op een goede manier afsluiten? Zodat er een goede basis is om verder te gaan als ouders en misschien ook als vrienden na de scheiding? Kies dan voor onze scheidingsbemiddeling en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek via ons contactformulier

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen.