Contact Afspraak maken

Kindercoaching

Na al heel veel met kinderen gesproken te hebben, kunnen we met zekerheid concluderen dat het in het belang van kinderen is dat er naar hun stem wordt geluisterd. Kinderen hebben aangegeven dat ze het prettig vinden als er met ze gesproken wordt over de scheiding. Zij weten dat zij geen beslissingen nemen, maar geven aan het fijn te vinden dat er niet zomaar over hun besloten wordt, maar dat hun ouders hun mening serieus nemen.

De kindercoaches van Zorgzaam Kids praten met de kinderen over de scheiding en de onderwerpen die ter sprake komen in het ouderschapsplan. Op die wijze krijgen de kinderen gedurende de afwikkeling van de scheiding, ook een stem. De kindercoach bespreekt dit vervolgens met de scheidingsbemiddelaar van Zorgzaam Scheiden, die dit zal oppakken met de ouders. De scheidingsbemiddelaar zal ouders hierover informeren, echter is het aan de ouders wat zij doen met de informatie.

Kindercoaching vanuit het kind

De kindercoach kan verschillende onderwerpen bespreken met het kind. Echter zal er wel gekeken worden of dit onderwerp vooral vanuit het kind komt en niet alleen vanuit de ouders. Soms is het te vroeg voor kinderen om bepaalde onderwerpen te bespreken en kan dit juist meer schade aanbrengen dan goed doen. Dit zal de kindercoach bespreken met de ouders. Er zal dan op een later tijdstip een gesprek komen tussen de kindercoach en het kind, over dat onderwerp. Een voorbeeld van een onderwerp waar kinderen niet gelijk aan toe zijn kunnen zijn, gedurende de scheiding is ‘de nieuwe partner’. Echter kan het ook zijn dat dit juist een onderwerp is waar kinderen over willen praten. Vaak zijn de ouders daar al eerder mee bezig dan het kind. Het is van belang dat er zorgvuldig omgegaan wordt met de emoties van het kind. Stap voor stap zullen de kinderen begeleid worden in de scheiding. In hun eigen tempo.

De kindercoach kan gedurende het scheidingstraject ingezet worden, maar ook nadat het proces is afgerond. De meeste winst voor kinderen ligt echter wel bij de gesprekken als ouders nog in gesprek zijn met de scheidingsbemiddelaar over het ouderschapsplan.

Iedere scheiding is anders en ieder kind is uniek en reageert op zijn of haar eigen wijze op de scheiding. Vaak zijn er ook grote verschillen te merken binnen een gezin als het gaat om de emoties en ideeën van de kinderen. Hier spelen we op in. 

Indien je vragen hebt over dit traject, benader ons dan via ons contactformulier en er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen. Je kan ook contact opnemen met je scheidingsbemiddelaar van Zorgzaam Scheiden. 

Scheidingsbemiddelaars van Zorgzaam Scheiden

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een ⁎ zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.