Contact Afspraak maken

Mijn naam is Karin Geurts. Naast scheidingsbemiddelaar bij Zorgzaam Scheiden, ben ik ook kindercoach voor kinderen van gescheiden ouders. Ik ben van oorsprong Jeugdhulpverlener en pas later in het vak Mediator bij (complexe) scheidingen gespecialiseerd. In de praktijk heb ik vele kinderen gezien en gesproken, die lange tijd knel zaten tussen ruziënde ouders. Dit richt veel emotionele schade aan bij kinderen. Waar zij ook later in hun leven en eigen relaties last van kunnen hebben.

Graag wil ik jullie helpen om dit te voorkomen.

Geef kinderen een stem in het scheidingsproces

Voor kinderen is het moment waarop zij horen dat ouders gaan scheiden meestal een zeer ingrijpend moment. Zij kunnen angstig en onzeker worden. Er zullen veel vragen door hun hoofd gaan. Waar ga ik wonen? Kan ik nog naar mijn school blijven gaan? Blijf ik papa en mama gewoon allebei zien? En hoe dan? Blijf ik bij mijn vriendjes en vriendinnetjes in de buurt?

Soms is het voor kinderen lastig om al deze vragen aan hun ouders te stellen. Ouders zijn zelf verdrietig en gespannen. En vanuit zorg en loyaliteitsgevoel is het voor kinderen dan ingewikkeld om ook hun eigen gevoel en verdriet bespreekbaar te maken. Sommige kinderen worden stiller, sommige juist drukker. Maar voor alle kinderen is het belangrijk dat zij ook kunnen praten over wat de scheiding met hen doet. Wat zij van hun ouders nodig hebben. Hoe zij de toekomst voor zich zien. En ook wat zij zelf kunnen doen om te leren omgaan met de scheiding en er het beste van te maken.

Als kindercoach kan ik met de kinderen praten over hun wensen en hun gevoelens en gedachten. Bij grotere kinderen kan dat in gespreksvorm. Bij kleinere kinderen (al vanaf 4 jaar) kan dat in de vorm van spel, tekenen en praten. De vorm en het aantal gesprekken wordt op maat gemaakt, in overleg met ouders en kinderen zelf.

In overleg met de kinderen kunnen de gesprekken met of zonder de kinderen, aan ouders worden teruggekoppeld, zodat ouders dit kunnen meenemen in het opstellen of aanpassen van het Ouderschapsplan.

Op deze manier wil ik de kinderen een stem geven in het scheidingsproces en de ouders en kinderen een stukje ontlasten in zorg.

Mijn kantoren

Den Haag: Raamweg 4, 2596 HL
Voorburg: Franse Kerkstraat 3B, 2271 CM
Rijswijk: Dr. H.J. van Mooklaan 1, 2286 BA
Vlaardingen: van Beethovensingel 126, 3133 EA
Vlaardingen: Olivier van Noortlaan 108-118, 3133 AT

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Den Haag / Wassenaar:
Wassenaar, Voorschoten, Voorburg, Rijswijk, Wateringen, Scheveningen, Den Haag.

Ook ben ik werkzaam in de regio Katwijk/Den Haag.

Verder ben ik werkzaam in de regio Schiedam / Hoek van Holland:
Schiedam, Hoek van Holland, Westland, Rotterdam, Vlaardingen, Maassluis, Maasland, Maasdijk, De Lier, Naaldwijk, Honselerdijk, Monster, Ter Heijde, Poeldijk.

Ook ben ik werkzaam in de regio Rotterdam.

Tel:   085 130 18 11
Email:   contact@zorgzaamkids.nl
Karin Geurts

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een ⁎ zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.