Contact Afspraak maken

Ik ben werkzaam als scheidingsbemidddelaar en kindercoach voor Zorgzaam Scheiden, een organisatie voor wie het belang van de kinderen in een scheiding de allerhoogste prioriteit heeft.

Als jeugdzorgwerker heb ik veel problematiek bij jongeren gezien als gevolg van een scheiding. Voor elk kind is een scheiding heel zwaar. Het is voor de meeste kinderen het ergste wat ze in hun leven is overkomen. Omgaan met een scheiding is niet iets wat ze op school leren. En ouders hebben meestal te veel problemen met elkaar en zichzelf om op een rustige manier de kinderen uit te leggen wat er gebeurt en wat er nog gaat gebeuren. Vaak denken kinderen dat zij op een of andere manier schuld hebben aan de problemen tussen hun ouders. Ze voelen zich onzeker en kunnen zich op school terugtrekken en niet meer actief met de groep meedoen. Als kinderen ook nog te kampen hebben zaken als autisme (ASS) en AD(H)D is een scheiding een extra belasting. Vanuit mijn expertise kan ik ouders hierin extra ondersteuning bieden.

Begeleiding met luisteren naar de kinderstem

Omdat voor zowel de ouders als de kinderen een scheiding een rouwproces met zich meebrengt, is goede professionele begeleiding tijdens dit proces van essentieel belang. Als kindercoach kan ik jullie begeleiden in hoe de stem van de kinderen te horen. Door in gesprek te gaan met de kinderen komt naar voren wat de wensen van de kinderen zijn en waar ze mee worstelen. Kan in alles wat de kinderen wensen worden meegegaan? Zelden kan dat. Juist omdat ze kinderen zijn hebben ze waarschijnlijk onrealistische verwachtingen.  Het is echter heel belangrijk dat het kind het gevoel heeft gehoord te worden. En op een heldere en onpartijdige – dus zonder de kant van vader of moeder te kiezen – uit te leggen wat wel en niet mogelijk is.

Als ouders hebben jullie in een scheiding veel aan je hoofd. Ook jullie hadden een ander beeld van de toekomst toen jullie samen begonnen. Zoals bij de kinderen is er ook vaak een schuldgevoel bij de ouders.

Ouders hebben vaak niet door dat ze de negatieve gevoelens ten opzichte van hun aanstaande ex partners door laten werken in de omgangsregeling die ze willen treffen, in hoe ze praten over elkaar en hoe ze omgaan met elkaar waar de kinderen bij zijn. 

Zo kan éen van ouders onbewust proberen om de ander te benadelen, niet beseffende dat kinderen daar altijd het slachtoffer van worden. Voor het belang van de kinderen is het altijd beter als een onpartijdige en deskundige kindercoach ouders ondersteunt en waar nodig spanning tussen ouders vermindert of bespreekbaar maakt. 

Ik zou jullie willen begeleiden om een stukje van de zorg ten aanzien van de kinderen weg te nemen door te luisteren naar de kinderstem. Inzichtelijk maken wat de wensen van de kinderen zijn en tijdens jullie weg naar een nieuwe levenssituatie een rustpunt te zijn voor ouders en kinderen.

Mijn kantoren

  • IJsselstein: Swammerdamweg 8b, 3401 MP
  • Nieuwegein: Nevelgaarde 40, 3436 ZZ
  • Woerden: Polanerbaan 13 H, 3447 GN
  • Culemborg: Multatulilaan 12, 4103 NM
  • Capelle aan den IJssel: Rivium Boulevard 301, 2909 LK
  • Schoonhoven: Haven 67, 2871 CL

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Midden Nederland: Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwkoop, Utrecht, Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Vianen, Zederik, Kamerik, Polsbroek, Jaarsveld, Lopik, Montfoort, Oudewater, Vleuten, de Meern, Wijk bij Duurstede, Culemborg en Bunnik.

Ik ben ook werkzaam in de regio Capelle aan den IJssel : Alblasserdam, Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Bleskensgraaf, Brandwijk, Capelle aan de IJssel, Gouderak, Goudriaan, Groot-Ammers, Haastrecht, Kinderdijk, Krimpen aan den IJssel, Krimpen aan den Lek, Langerak, Lekkerkerk, Molenaarsgraaf, Moordrecht, Nieuwpoort, Nieuw Lekkerland, Nieuwerkerk aan den IJssel, Ouderkerk aan de IJssel, Ottoland, Oud-Alblas, Ridderkerk, Schoonhoven, Stolwijk, Streefkerk, Vlist, Waal.

Tel:   085 130 18 11
Email:   contact@zorgzaamkids.nl
MfN Registermediator
Thérèse de Leeuw

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een ⁎ zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.