Contact Afspraak maken

Partners in ouderschap. Hoe doe je dat?
Als de gesprekken zijn gevoerd en jullie de stukken ondertekend hebben, dan gaan de stukken naar de rechtbank om de scheiding te bekrachtigen. Het ‘moeilijke’ werk is gedaan. Maar hoe ga je je samen goed aan die afspraken houden, als vaak dan het proces van verlies en rouw start? Hoe zorg je ervoor dat je samen als ex-partners door de ouderbril gaat kijken?

SCHIP-aanpak

Het is vaak een onmogelijke opdracht om elkaar volledig los te laten omdat je elkaar op alle hoogte en dieptepunten in het leven van je kinderen gaat tegenkomen. Om daar een weg in te vinden kan ik jullie helpen, om het verlies een plek te geven en je als ouders opnieuw met elkaar te verbinden, op zo’n manier die past bij de rol van gescheiden ouders. De aanpak die ik hiervoor hanteer is de SCHIP-aanpak. SCHIP is het acroniem voor: Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners in ouderschap.

Het spreekt voor zich dat dit geen eenvoudige opdracht is. Het betekent hard werken en bovenal dat jullie beiden gemotiveerd zijn om dit te bereiken. Maar als dit lukt, dan zijn de kinderen gevrijwaard van het gevoel te moeten kiezen tussen papa of mama.

De SCHIP-aanpak is een post-relationeel rouwtraject dat ex-partners samen doorlopen, waarin aandacht is voor datgene dat jullie als ex-partners hebben verloren, elkaars kwetsuren en het geschonden vertrouwen met als uiteindelijke doel je als ex-partners opnieuw met elkaar te verbinden als ‘partners in ouderschap’.

Wil je meer weten over wat ik voor jullie als SCHIP-behandelaar kan betekenen? Stuur een e-mail naar sandra@zorgzaamscheiden.nl of bel 06-81787644.

Mijn kantoren

Almere: MAC3Park / Bolderweg 1, 1332 AX
Almere: Piloot Stormstraat 18, 1336 HV
Lelystad: Zaanstraat 6N, 8226 ND
Emmeloord: Randweg 25, 8304 AS

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Flevoland:
gemeenten Almere, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder, Zeewolde en Urk.

Tel:   06-81787644
Email:   contact@zorgzaamkids.nl
Sandra Linthorst

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een ⁎ zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.