Contact Afspraak maken

Kinderen zijn vaak de grootste zorg
Jullie gaan scheiden en waarschijnlijk zijn jullie kinderen jullie grootste zorg, want wat zullen de gevolgen van de scheiding voor hen zijn? Hoe komen zij door deze hectische en emotionele periode heen? Je wilt graag als ouders het beste voor je kind en je hebt ook vast ideeën over wat het beste voor ze is tijdens de scheiding. Jullie kinderen moeten accepteren dat jullie uit elkaar gaan; zij kunnen daar niets aan veranderen. Wat zij wèl goed kunnen, is meedenken vanuit hun eigen plek. Wat vinden zij belangrijk nu jullie uit elkaar gaan?

De stemmen van mijn dochters

Mijn naam is Esther van Weringh en als geen ander weet ik hoe je leven overhoop ligt als je gaat scheiden en ken ik het scheidingsproces van ‘binnenuit’ maar al te goed. Net als bij vele anderen waren ook bij onze scheiding kinderen betrokken en ondanks dat de scheiding voor mij en mijn dochters volstrekt onverwacht kwam en ik in een behoorlijke rollercoaster terecht kwam, heb ik kans gezien om toch de stemmen van mijn dochters te horen tijdens het hele scheidingsproces. 

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en krijgen wij van onze tienerdochters regelmatig terug hoe fijn zij het vinden, dat er nooit strijd is geweest en dat wij nog steeds zo goed met elkaar om kunnen gaan.

Stemmen horen vanaf het ‘eerste begin’

Hoewel het goed gaat met mijn dochters en wij hun stemmen tijdens en na onze scheiding steeds gehoord hebben, had ik het heel erg fijn gevonden als mijn dochters vanaf het eerste begin van onze scheiding hun stem hadden kunnen laten horen. Het was goed voor ze geweest als ze vanaf het eerste begin de ruimte hadden gekregen om met iemand in gesprek te gaan. Een gesprek met iemand van ‘buitenaf’ bij wie ze alles konden zeggen, een gesprek waarin het ging over henzelf, over hun gevoelens en hun verlangens, over wat zij graag wilden na de scheiding.  

Wat kan ik voor jullie kinderen betekenen?

Ik vind het belangrijk dat de wensen en behoeften van kinderen tijdens het scheidingsproces worden gezien en gehoord en daarom ga ik graag in gesprek met jullie kinderen. Jullie kinderen hebben tijdens de gesprekken de ruimte om te vertellen hoe het met ze gaat, wat hun zorgen zijn over de scheiding, vragen te stellen en ook te vertellen wat hun ideeën zijn over hoe het verder moet gaan. 

Tijdens de gesprekken gaat mijn aandacht dus echt uit naar jullie kinderen en mogen zij helemaal aan zichzelf denken en hoeven ze niet bezig te zijn met wat voor jullie het beste zou zijn. Op die manier luister ik naar de stemmen van jullie kinderen en hoop ik dat ook zij een mooie inbreng mogen hebben bij het opstellen van het ouderschapsplan. 

Mijn kantoren

Hattem: Dorpsweg 79, 8051 XT
Zwolle: Kamperstraat 35a, 8011 LK
Zwolle: Grenslaan 32, 8017 BH
Wezep: Kerkweg 2, 8091 GA
Kampen: Oudestraat 137a, 8261 CK
Elburg: Lange Wijden 33, 8081 VS
Harderwijk: Engelserf 36, 3843 BD

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio tussen Kampen, Zwolle en Harderwijk.
Harderwijk, Hierden, Zwolle, Hattem, Laag Zuthem, Hasselt, Zwartsluis, Belt-Schutsloot, Nunspeet, Elspeet, Vierhouten, Hulshorst, Noordeinde, Elburg, ’t Harde, Doornspijk, Wezep, Hattemerbroek, ’t Loo, Oldebroek, Oosterwolde, Epe, Oene, Vaassen, Heerde, Wapenveld, Vorchten, Veessen, Welsum, Marle, Kampen, IJsselmuiden, Wilsum, ’s Heerenbroek, Zalk, Grafhorst, Kamperveen, Genemuiden en Mastenbroek.

Tel:   085 130 18 11
Email:   contact@zorgzaamkids.nl
Esther van Weringh

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een ⁎ zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.