Contact Afspraak maken

Mijn naam is Nienke
Ik ben kindercoach in de regio Kampen, Zwolle en Harderwijk.

Als coach hoop ik te bereiken dat de kinderen die ik begeleid in staat zijn goed te functioneren in hun dagelijks leven zonder dat daarbij hun unieke eigenschappen verloren gaan. Contact maken door echt te luisteren en te kijken naar het kind. Het kind te zien en laten ervaren dat het er mag zijn. Om dan van daaruit in gesprek te gaan.

Kinderstem belangrijk tijdens de scheiding

Samen ontdekken we wat hij of zij nodig heeft rondom jullie scheiding, bedenken we goede strategieën voor moeilijke situaties die komen gaan, bespreken we welke wensen het kind heeft voor het ouderschapsplan. Want de stem van het kind is hierin belangrijk. Samen met jullie scheidingsbemiddelaar van Zorgzaam Scheiden, vertalen jullie deze wensen dan naar een ouderschapsplan. 

Wat kan ik voor jullie betekenen?

Voor iedereen is scheiden een emotioneel hectische tijd, er komt veel op jullie af en er moeten veel keuzes gemaakt worden. Ook jullie kind zal opeens geconfronteerd worden met meer en/of andere emoties, die van jullie als ouders, die van de omgeving en die van zichzelf.

Jullie kind zal vele vragen hebben, onzeker zijn over de toekomst. Net als jullie zal het bepaalde keuzes en de gevolgen daarvan, niet overzien. Hierdoor kan het zich onzeker, bang, verdrietig of boos gaan voelen. Soms is het zo’n wirwar aan emoties binnen in het kind dat het niet eens meer aan kan geven hoe het zich voelt. Vaak speelt loyaliteit een grote rol en wil het kind, hoe jong ook, de ouder niet belasten.

Vanuit mijn expertise heb ik  veel ervaring met boze en angstige kinderen en ook met kinderen die de wereld heel intensief ervaren, zoals gevoelige en hoogbegaafde kinderen.

Ik biedt een onafhankelijke plek waar jullie kind mag zijn, zich mag uiten en voelen dat wat er gebeurd even niet oké voor hem of haar is. Waar ik in gesprek ga met jullie kind en we gaan onderzoeken wat, binnen de huidige situatie en de karakteristieken van jullie kind, wel mogelijk is. Waar we gaan ontdekken welk een scala aan emoties bij een scheiding horen en hoe je je emoties op een goede manier kan uiten.

 

Tel:   085 130 18 11
Email:   contact@zorgzaamkids.nl
Nienke Dekker

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een ⁎ zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.