Contact Afspraak maken

Hoe gaat het met jullie kind(eren) in jullie scheidingstraject?
Scheiden, dat doe je niet zo maar. Daar is moed en lef voor nodig, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Een heel proces speelt zich hierin vaak van tevoren al af. Misschien hebben kinderen al wat spanningen opgemerkt c.q. gevoeld, is er veel ruzie thuis geweest of juist niet, misschien is het voor kinderen een complete verrassing. Iedere situatie is anders.

Om tot een goed ouderschapsplan te komen is het heel belangrijk dat er ook naar kinderen geluisterd wordt, wat willen zij, wat doet de scheiding met hun? Soms is er naast de gesprekken met de mediator nog wat extra steun nodig voor jullie kind(eren).

Mijn naam is Pauline

Mijn naam is Pauline Geluk-Hendriks en als gescheiden moeder met 3 kinderen en 3 bonuskinderen, weet ik hoe belangrijk het is dat er naar kinderen geluisterd wordt.

Als kindercoach ben ik werkzaam in de regio Zeeland en ik wil jullie kind(eren) graag begeleiden in jullie scheidingstraject, maar ook daarna is het belangrijk dat het kind zijn/haar plekje weet te vinden in de nieuwe situatie. Gaat hij/zij bij een van de ouders wonen, hoe gaat het kind om met co-ouderschap, maar ook met een toekomstige nieuwe partner en eventuele kinderen? 

Voor kinderen is het vaak lastig om hun echte emoties te uiten en om hier inzicht in te krijgen. In mijn werkwijze kunnen zij letterlijk naar zichzelf kijken en zet ik samen met het kind hun emoties om naar beelden. Ik ben gespecialiseerd in het visueel maken van gevoelens en gedachten op een creatieve manier en werk op een oplossingsgerichte manier. Dit kan een kind helpen om beter inzicht te krijgen en om met de verschillende situaties om te gaan.

Ouders beslissen, maar hoe voelt het kind zich?

Als ouders beslissen om te gaan scheiden wordt er voor kinderen in feite beslist. Dit kan gevoelens van boosheid, verdriet, onbegrip, wanhoop, etc. oproepen bij kinderen. Hun veilige basis wordt ineens heel wankel. Ook kunnen ze in tweestrijd komen, dat ze moeten kiezen voor een van de ouders, ze kunnen zich schuldig gaan voelen wanneer ze kiezen. Maar ook schuldgevoel hebben dat de scheiding misschien door hun komt. Er komen zoveel emoties los, dat kinderen vaak niet weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Het kan dan zo’n warboel zijn in hun hoofd.

Ook als ouders heb je veel aan je hoofd tijdens je scheidingstraject, dat je daardoor niet altijd stil kan staan bij de gevoelens van je kind(eren).

Overleg met mediator

Mochten jullie als ouders meer behoefte hebben aan begeleiding voor jullie kind(eren), dan kan de mediator die werkzaam is in Zeeland, jullie doorverwijzen naar mij als kindercoach. Indien jullie geïnteresseerd zijn, neem ik telefonisch contact met jullie op voor een eerste inventarisatie. Daarna volgen 3 gesprekken met uw kind(eren) en zorg ik ervoor dat er een terugkoppeling plaatsvindt met uw mediator.
Ik verwelkom jullie graag.

“Ieder kind verdient namelijk GELUK en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen”

Tel:   085 130 18 11
Email:   contact@zorgzaamkids.nl
Pauline Geluk

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een ⁎ zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.