Contact Afspraak maken

Jullie gaan scheiden, hoe ervaren jullie kinderen dit?
Een scheiding is voor ouders een emotionele en heftige periode waarin ouders vaak struikelen over hun onderlinge en eigen problemen. Wat ik vaak merk is dat hierdoor het zicht op het welzijn van de kinderen naar de achtergrond verschuift. Dit is heel begrijpelijk, de problemen slokken alle aandacht en energie op. En dit is tegelijkertijd niet wat ouders willen, want ouders willen dat het goed gaat met de kinderen en bovendien de kinderen zo goed mogelijk verzorgen, helpen en opvoeden. Echter in een scheiding is dit nog niet altijd even gemakkelijk.

Omdat de kinderstem zo belangrijk is heeft Zorgzaam Scheiden Zorgzaam Kids opgericht. 

Kinderen hebben het maar te doen met de scheiding van hun ouders

Voor kinderen is de scheiding van hun ouders iets waarmee zij het maar te doen hebben. Kinderen hebben geen keus, ze staan voor het voldongen feit papa en mama gaan uit elkaar. Dit heeft consequenties voor kinderen; waar gaan zij wonen, hoe vaak zien ze papa en hoe vaak mama, welke afspraken maken hun ouders over vakanties, verjaardagen en feestdagen, hoe gaan hun ouders na de scheiding met elkaar om? Allemaal vragen en de antwoorden worden door de ouders bepaald, ook daarmee hebben kinderen het te doen. Terwijl de kinderen tegelijk het verdriet, de boosheid en de angst van het verlies van het gezin ervaren; een hele grote klus voor kinderen!

Hiermee wil ik niet zeggen dat scheiden slecht is. Het is vaak de beste oplossing want voor kinderen is opgroeien in een omgeving vol spanning en problemen ook niet goed.

Wat ervaren kinderen?

Vaak voelen kinderen al heel lang dat er iets niet zo lekker loopt tussen hun ouders en ervaren ze het moment waarop ze het van hun ouders horen toch vaak als een shock, want het is dus echt waar.

Veel kinderen hebben in de scheidingsperiode een hoofd vol gedachten, die ze meestal niet uitspreken maar voor zichzelf houden. Zo’n vol hoofd maakt vaak dat ze niet zo lekker kunnen slapen, vermoeid raken en daardoor weer prikkelbaar of emotioneel. Praten over de scheiding helpt in het organiseren van hun gedachten en het delen van zorgen maakt vaak dat alles minder zwaar voelt.

Wat is regelmatig tegenkom is dat kinderen het gevoel hebben dat de scheiding van hun ouders hun schuld is. Omdat ze veel ruzie gemaakt hebben met broertjes, zusjes of met ouders of omdat er problemen geweest zijn. Het luisteren naar kinderen die schuldgevoel hebben is extra belangrijk en ook het begeleiden en ontschuldigen van deze kinderen. Want de scheiding kan natuurlijk nooit de schuld of verantwoordelijkheid van kinderen zijn!

Sommige kinderen voelen niet alleen de emoties van zichzelf maar ook van hun omgeving en willen iedereen helpen maar vergeten vervolgens zichzelf. Deze kinderen helpen zaken in het juiste perspectief te zien en te helpen met de aandacht terug te keren naar zichzelf, naar hun eigen boosheid, verdriet of angst helpt. Om hen daarna te ondersteunen in de verwerking is essentieel. Vaak denken deze kinderen als volwassenen terwijl het nog kinderen zijn. Ze helpen kind te kunnen blijven is belangrijk.

Sommige kinderen passen zich aan om niemand tot last te zijn. Ook daarbij hebben ze hulp nodig. Kinderen mogen hun eigen gevoelens hebben en uiten.  Door te praten over wat ze ervaren voelen ze zich begrepen en krijgen ze uiteindelijk meer rust en door deze rust gaan ze zich beter voelen.

Luisteren naar de kinderstem

Omdat de kinderstem voor mij echt telt ben ik als kindercoach beschikbaar voor jullie kinderen. Een paar gesprekken kunnen kinderen veel opleveren, ze kunnen zich uiten, voelen zich begrepen en ervaren de hulp als welkom. 

In de gesprekken luister ik naar jullie kinderen in deze ook voor hen heftige en emotionele periode. Als steuntje in de rug, als luisterend oor om jullie kinderen te helpen jullie scheiding te verwerken en hen bovendien te helpen hun eigen weg te vinden in hun nieuwe toekomst.

Neem contact met mij op, ik ben er graag voor jullie kinderen.

Videoboodschap voor jullie kind

Ik vind de kinderstem belangrijk. Indien jullie willen, zal ik ook met jullie kind praten. Hieronder heb ik een videoboodschap voor jullie kind opgenomen. Indien jullie willen, kunnen jullie die laten zien.

Mijn kantoren

Ede: Galvanistraat 1, 6716 AE
Tiel: Kalverbos 6, 4001 AJ
Oss: Rossinistraat 46, 5344 AK
Uden: Frontstraat 2, 5405 PB
Beugen: Laan de Wijze 20, 5835 DS

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Barneveld / Tiel:
Stroe, Voorthuizen, Kootwijk, Harskamp, Otterlo, Lunteren, Barneveld, Terschuur, Woudenberg, Maarsbergen, Scherpenzeel, Renswoude, Ede, Wageningen, Rhenen, Veenendaal, Doorn, Amerongen, Elst, Maurik, Lienden, Ommeren, Zoelen, Tiel.

Ook ben ik werkzaam in de regio Kesteren/Wanroij:
Gennep, Milsbeek, Rijkevoort, Wanroij, Cuijk, Mill, Langenboom, Wilbertoord, Uden, Volkel, Venhorst, Elsendorp, Gemert, Nistelrode, Vinkel, Lith, Teeffelen, Oss, Berghem, Oijen, Appeltern, Maasbommel, Dreumel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Deest, Druten, Echteld, Ochten, Kesteren, Wamel, IJzendoorn.

Tel:   085 130 18 11
Email:   contact@zorgzaamkids.nl
MfN Registermediator
Else van Malland

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een ⁎ zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.