Contact Afspraak maken

Een echtscheiding is een ingrijpende periode in iemands leven. Daar kan ik als ervaringsdeskundige over mee praten! Mijn ouders gingen scheiden toen ik 14 jaar oud was, 20 jaar later ging ik zelf scheiden.

Mijn naam is Tamara, ik ben geboren in 1971 en opgegroeid in Zaanstad als jongste kind in een gezin met twee kinderen.  Mijn ouders trouwden toen zij 18 jaar oud waren. Hun huwelijk duurde 20 jaar en hield helaas geen stand. Als puber was ik niet verrast toen mijn ouders vertelden dat ze gingen scheiden – er waren veel ruzies aan de scheiding vooraf gegaan. Heel verdrietig was ik wél! Net als de meeste kinderen had ik het liefst gezien dat mijn ouders altijd bij elkaar waren gebleven. Mijn moeder ging elders wonen en het heeft mij wel wat tijd gekost om aan de nieuwe situatie te wennen. Met vriendinnen sprak ik niet over de situatie. Eigenlijk kon ik bij niemand écht mijn ei kwijt over de scheiding. Dat voelde soms erg eenzaam!

Heel verdrietig was ik ook toen mijn partner en ik aan onze kinderen de boodschap moesten geven dat wij gingen scheiden. Onze kinderen waren toen 7 en 9 jaar oud. Gelukkig hebben wij altijd heel goed contact gehouden met elkaar maar makkelijk was het zeker niet altijd.

Als Kindbehartiger, Scheidingscoach én ervaringsdeskundige is het mijn missie om ouders en hun kinderen zo goed mogelijk door de echtscheidingsperiode heen te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat niet zo zeer de echtscheiding zelf schadelijk is voor kinderen maar vooral de conflicten, slechte communicatie en strijd die ouders hebben rondom de echtscheiding. Als partners kun je scheiden, als kind niet. Een kind blijft altijd loyaal aan beide ouders en heeft recht op omgang met beide ouders.

Als Kindbehartiger ben ik er voor kinderen in een scheidingssituatie. Ik luister naar hun stem - het liefst zo vroeg mogelijk in het proces - en vertaal hun stem richting ouders, verzorgers, overige belanghebbenden en indien nodig het juridisch speelveld. Een paar gesprekken met een “neutraal” persoon zoals een Kindbehartiger kunnen voor een kind al heel helpend zijn!

Wil je weten wat ik voor jou en jullie kinderen kan betekenen? Neem gerust contact op via het contactformulier.

Mijn werkgebied is Zaanstreek-Waterland en Amsterdam.

Tel:   085 130 18 11
Email:   contact@zorgzaamkids.nl
Tamara Kerssens

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een ⁎ zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.