Contact Afspraak maken

Als je erachter komt dat je leven steeds draait om wat anderen gelukkig maakt...

Dan ben je niet de enige. 

Hoi mijn naam is Erna en ik ben pedagoog, coach en trainer voor mensen die klaar zijn met hard werken om zich zo goed mogelijk aan te passen aan anderen, die steviger voor zichzelf willen kunnen opkomen en weer willen durven kiezen voor wat hun van binnenuit gelukkig maakt.

Over mij

Soms overviel het me en had ik al ja gezegd tegen mijn man, vriendin of moeder op een verzoek om iets te doen voordat ik het wist. Het zat hem in de kleinste dingen. Niet dat ik altijd alles deed voor anderen, maar meer dat ik meeging in de wensen en ideeën en behoeften zonder dat ik stilstond bij wat IK vandaag wilde. Dat zonder goed te weten wat goed voor mij zou zijn. 

Wat ik wel wist is dat ik bijna chronisch hoofdpijn had, maar ook dit nam ik voor lief. 

Ik dacht dat dit er nou eenmaal bij hoorde. Stilstaan en gaan voelen wat ik echt voelde en wat mijn lichaam aangaf lag niet in mijn straatje, hoe dan? Als iemand mij vroeg wat ik voelde, moest ik eerst even denken over deze vraag, om vervolgens maar moeilijk een antwoord te kunnen vinden. 

Veel later bleek dat ik juist héél véél voelde, zo veel dat het me vaak overviel en duizelde waardoor ik mezelf had aangeleerd me daar maar niet te veel mee bezig te houden en vooral op wilskracht te kiezen en te leven en dat ik beetje voor beetje opnieuw kon leren dat wat ik voelde, wist, wilde, ertoe deed en dat hier dichtbij blijven mij veel meer energie ging geven, iedere dag weer.

Er kwam namelijk een punt dat ik het echt niet meer volhield om me steeds maar aan te passen en op wilskracht te leven, ook al zag ik echt nog geen alternatief, mijn lichaam zei stop. Ik raakte overspannen en het moest anders.

Na mijn herstel heb ik mij laten bijscholen en trainen als coach en trainer in mentale fitheid, mindfulness, de taal van het lichaam, yoga, positieve psychologie en universele energiewetten. Sinds 2017 coach ik met succes mensen in de door mij ontwikkelde unieke methode.

Wil jij ook?

 • Voelen dat je leeft
 • Het verschil herkennen tussen jouw innerlijke criticus en jouw ware behoeften
 • Kiezen voor geluk en gezonde gedachten
 • Milder en zachter worden voor jezelf 
 • Je vrij voelen om keuzes te maken die kloppen voor jou
 • Nee zeggen tegen wat niet bij jou past zonder je schuldig te voelen

 Is het nu tijd voor jou? Dan ben ik er voor je. 

Door mijn coaching leer je:

 • jouw lichaam en gedachten tot rust brengen: weer te ontspannen en genieten
 • te vertragen en jezelf tijd te gunnen en geven
 • snappen hoe jouw aandacht werkt en hoe je je kunt focussen op wat voor jou echt belangrijk is
 • het contact met jouw eigen waarheid en creativiteit tot leven brengen
 • te gaan staan voor wie jij bent, jouw tempo, jouw authenticiteit en unieke talenten
 • omgaan met twijfel, sterke persoonlijkheden en schuldgevoelens

Samenwerking met Zorgzaam Scheiden

Een scheiding kan een moment zijn waarop je voelt dat je steviger voor jezelf moet gaan staan. Als dit lastig voor je is, omdat je dit nog niet goed kan, is het fijn als iemand je hierbij op weg kan helpen. Iemand die weet waar ze het over heeft en die is opgeleid om in te schatten welke hobbels er op welk moment te nemen zijn, die je helpt volhouden als het lastig is, waardoor je in staat bent om een nieuw niveau van welbevinden en geluk vrij te maken. 

Vragen die kunnen spelen tijdens jouw scheiding:

 • Hoe maak ik afspraken die mijn kinderen, (schoon)familie, ex-partner, vrienden of huisdieren niet te kort doen of hun teleurstelt?
 • Waar begin ik met mijn leven opnieuw inrichten zonder in dezelfde valkuilen te stappen van me te veel aanpassen?

Het coachingstraject Back to You kan daarom heel passend zijn tijdens of na een bemiddelingstraject waar je samen met je ex-partner aan hebt deelgenomen. 

 Lees hier meer over de inhoud en de ervaringen van anderen met dit traject: https://zelfzorgprofessional.nl/backtoyou/

Je kunt overleggen met je bemiddelaar of met mij over de planning van het traject op maat. Zo kan er een start gemaakt worden tijdens het bemiddelingstraject en kan het hierna doorlopen of bijvoorbeeld pas starten na afronding. 

Erna Poolman
https://zelfzorgprofessional.nl

Tel:   0641485132
Email:   contact@zorgzaamkids.nl
Erna Poolman

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een ⁎ zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.