Contact Afspraak maken

‘Onze scheiding. Ik zou het de kinderen zo graag besparen…’
Zoals de scheiding voor jullie een tornado van emoties, vragen en zorgen is, is dat het ook voor jullie kind(eren). Er gaat heel wat door hun hoofdjes heen. Gevoelens die ze misschien niet onder woorden kunnen brengen. Hoe vertellen ze dat ze ook bij de ene ouder willen zijn, zonder de ander verdrietig te maken?

Dan al die vragen… ‘Waar ga ik straks wonen? Komt papa of mama wel op mijn verjaardag? Waar ga ik naar school? Houden papa en mama dan nog wel van mij?
Wie gaat er straks met mij naar voetbal? Is het mijn schuld dat papa en mama gaan scheiden? Als ik heel lief ben, komen papa en mama dan weer bij elkaar?’

Je zou het ze zo graag allemaal besparen… maar jullie scheiding is een feit. Je zou het liefst al hun vragen beantwoorden, maar je weet de antwoorden zelf allemaal niet eens… en je eigen verdriet maakt het niet makkelijker. Hoe kun je zorgen dat je kinderen de scheiding op de juiste manier verwerken?

Het Zandkastelenprogramma

Uit persoonlijke ervaring weet ik dat een scheiding voor kinderen een grote impact heeft op hun hele leven. Daarom zet ik me in om kinderen tijdens deze periode te helpen. 

Als kindercoach voor kinderen in echtscheidingssituaties werk ik met het onder andere het Zandkastelenprogramma. Dit is een preventief en laagdrempelig programma wat ervoor zorgt dat de verwerking van de scheiding bij kinderen op de juiste manier gestart wordt. 

Ik help jullie kind(eren) zodat ze de scheiding en alle veranderingen beter leren begrijpen, zich gehoord en gezien voelen in deze moeilijke tijd, hun zelfvertrouwen versterken en hun probleemoplossend vermogen vergroten. Jouw kind komt in zijn/haar kracht te staan tijdens en na de scheiding. Zodat de tornado in hun hoofdjes tot rust komt en zij ook de draad weer op kunnen pakken in hun veranderde leven. 

Het Mattenspel

Naast een scheiding zijn er meer situaties waarin een kind het moeilijk kan hebben en het zich ontheemd voelt, zoals in een pleeggezin terecht komen of in een samengesteld gezin. Daarom werk ik ook met het mattenspel. Al spelenderwijs geeft het kind (of jongere) inzicht in hoe het de situatie ervaart, welke knelpunten er zijn en gaan we samen op zoek naar mogelijkheden die het kind zou kunnen helpen.

Liefde, aandacht én extra handvatten

Voel jij dat jullie kind(eren) naast al jullie liefde en aandacht wel wat extra handvatten kunnen gebruiken in deze moeilijke periode? Neem dan contact met mij op.

Mijn kantoren

  • Dokkum: Hendoweg 3, 9101 PC
  • Drachten: Morra 2, 9204 KH
  • Heerenveen: Dalhuysenstraat 37, 8448 EW
  • Leek: Hoge Traan 22, 9351 VV
  • Lemmer: Industrieweg 1, 8531 PA
  • Leeuwarden: B360, Polluxweg 20, 8938 AZ
  • Sneek: Zwarteweg 4, 8603 AA
Tel:   085 130 18 11
Email:   contact@zorgzaamkids.nl
Sonja Draijer

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een ⁎ zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.