Contact Afspraak maken

Ieder kind mag voelen en ervaren dat je er mag zijn
Een scheiding brengt een hoop veranderingen en emoties met zich mee. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 16 was, dat heeft jaren voor veel problemen en verdriet gezorgd. Toen ik later zelf ging scheiden, wilde ik het voor mijn zoon beter regelen dan dat mijn ouders vroeger gedaan hadden. Ervaringen van zowel het perspectief van een kind als dat van een volwassene.

In de coaching zet ik verschillende methoden in waarbij onder andere gekeken wordt naar geboortestukken & hechting, systemische sociale basisvaardigheden, familie-, gezin-, en school­systemen. Door coaching en allerlei spel­oefeningen (met of zonder paarden) ga ik samen met de kinderen op zoek naar hun kwaliteiten, talenten, mogelijkheden, moed en dapperheid.

Het algemeen welbevinden van kinderen en hun sociaal-emotionele ontwikkeling staan voorop. Veel kinderen lopen tegen allerlei problemen aan waarbij ze hulp kunnen gebruiken om zo de wereld om hen heen beter te begrijpen en te ontdekken wat hem/haar zo bijzonder maakt.

Paardencoaching voor kinderen

Door middel van coaching met paarden komen kinderen dichter bij hun gevoel, kunnen zij gevoelens beter benoemen en ook uiten. Als een kind lekker in zijn/haar vel zit dan komen de prestaties en ‘schoolse resultaten’ vanzelf. Werken vanuit het positieve, vanuit wat een kind wel kan, in plaats van een label, diagnose of het niet kunnen: Ieder kind is welkom!

Paarden zijn sociale dieren en voelen onze emoties en gedrag feilloos aan. Ze reageren hierop door dit te spiegelen. Een paard wordt drukker wanneer jij hoog in energie bent of juist heel rustig wanneer jij laag in energie bent. Omdat het prooi- en vluchtdieren zijn, zijn ze gespitst op het lezen van hun omgeving. Ook op mensen en dieren als ze die tegenkomen. Ze kijken naar onze spierspanning, ze registreren onze adem­haling en bepalen via geuren hoe het met ons gaat. Op basis daarvan besluiten ze ‘ben jij veilig om bij te zijn of moet ik vluchten?’.

Het spiegelen van gedrag en emoties gaat automatisch. Het paard gaat direct mee in jouw energie, omdat je samen een kudde vormt. Dit komt omdat we de paarden weg hebben gehaald uit hun kudde en het paard zich vervolgens bij ons aansluit bij gebrek aan andere paarden. Een pony moet je leidinggeven, anders gaat de pony met jou lopen.

Hoe werkt dat dan?

In een eerste sessie (het intakegesprek) bespreken we de hulpvraag en aan de hand daarvan bekijken we of het raadzaam is een traject te starten. De (coach) trajecten stemmen we af op de situatie en de behoefte. Naast individuele sessies zijn ook ouder-kind of gezinssessies mogelijk. De duur en kosten van de coaching zijn afhankelijk van de hulpvraag en samenstelling van een traject en bespreken we tijdens de intake

Mijn gesprekslocatie

Provincialeweg 4
3271 LW Mijnsheerenland

Tel:   085 130 18 11
Email:   contact@zorgzaamkids.nl
Mariëlle van der Plaat

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een ⁎ zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.