Contact Afspraak maken

Kinderen voelen zich na een scheiding vaak boos, verdrietig en machteloos. Je hoeft als ouders niet meer samen verder, maar als kind moet je wel met beide ouders verder. Een loyaliteitsconflict ontstaat als het kind een ouder niet wil kwetsen of tegenspreken en zo tussen twee vuren komt te staan. Ook denken kinderen vaak de oorzaak te zijn van de ruzies. Schuldgevoelens kunnen hierbij een rol spelen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen informatie willen over de scheiding, mee willen praten en het gevoel willen hebben ertoe te doen. Doordat ik niet direct betrokken ben bij de bemiddeling tussen ouders en het verhaal en de details niet ken, kan ik echt onbevangen naar de stem van het kind luisteren.

Mijn naam is Karin Poort

En ik ben in de regio Flevoland werkzaam als kindercoach en jeugdhulpverlener.

Van origine ben ik 22 jaar geleden begonnen als verpleegkundige met als specialisme zorg voor en begeleiding van kinderen met een verstandelijke beperking. Daar heb ik heel goed leren afstemmen op de behoeften en wensen van kinderen, ook wanneer zij dit verbaal niet konden uiten.

Een aantal jaren daarna ben ik verder gaan leren, waarna ik de overstap naar de jeugd en gezinshulpverlening heb gemaakt. Als ambulant hulpverlener kom ik bij veel gezinnen thuis. Daar kwam ik, naast opvoed-problematiek, ook veel kinderen tegen die in de knel zaten door de complexe scheiding van hun ouders. Daarom ben ik me daarnaast gaan specialiseren in het coachen van kinderen tijdens of na de scheiding van hun ouders. Wat ik zo mooi vind bij ‘Zorgzaam Scheiden’ is dat er al voor het opstellen van het ouderschapsplan echt geluisterd wordt naar de stem van het kind, naar zijn/haar beleving van de situatie en naar zijn/haar wensen.

Dit doe ik in een afgebakend traject van 3 sessies, waarin ik met de kinderen tekeningen maak aan de hand van belangrijke thema’s en daarna, het liefst samen met hen, een terugkoppeling van hun verhaal aan de ouders geef. Hierdoor krijgen zij een beter beeld van de wensen van hun kinderen en handvatten hoe hiermee om te gaan. Een eventueel verlengd kindercoachtraject behoort ook tot de mogelijkheid, wanneer dit nodig is.

Omdat ik zelf ook moeder ben van 3 dochters in de leeftijden 9, 16 en 19 jaar, snap ik heel goed dat je als ouder het beste wil voor je kind. Wanneer dit door de scheiding in het gedrang komt, help ik jullie heel graag ontdekken wat jullie kind echt nodig heeft tijdens het scheidingsproces en daarna.

Mijn gesprekslocatie

Bolderweg 1, 1332 AX Almere.

Tel:   085 130 18 11
Email:   contact@zorgzaamkids.nl
Karin Poort

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een ⁎ zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.