Contact Afspraak maken

Creatief Kindercoachen.
Taal sluit niet zo goed aan bij kinderen, creativiteit wel. Het geeft hun de mogelijkheid om zich te uiten, te verwerken, nieuwe dingen te leren, gedachtes te veranderen en het geeft veel inzicht. Omdat de onbewuste lagen mee doen is een blijvende verandering mogelijk. Een beeld wordt namelijk opgeslagen in het onbewuste en van daaruit handel je. We veranderen negatieve beelden en slaan positieve beelden op. Het effect: kinderen accepteren de situatie of weten hoe ze daarmee om moeten gaan. Het helpt hen dus om weer blij en gelukkig te worden. Dat wil toch iedereen voor zijn of haar kind?

Ik ben Margo Riphagen
Creatief kindercoach

Ik heb 18 jaar in een Blijf van m’n Lijfhuis gewerkt als pedagogisch medewerkster. In die functie heb ik dus heel veel gewerkt met kinderen met heftige scheidingsproblematiek. Al die tijd ben ik bezig geweest met het ontwikkelen van effectieve methodes om kinderen in echtscheidingssituaties te begeleiden. Ik schreef boeken en ontwikkelde vele creatieve methodes om kinderen te helpen. Sinds 2010 heb ik een eigen praktijk van waaruit ik nog steeds kinderen begeleid die te maken hebben met echtscheidingsproblematiek. Daarnaast heb ik een eigen opleidingscentrum en leid ik creatief kindercoaches op.

Naast tekenen en schilderen werk ik ook veel met echtscheidingshuisjes en poppetjes. Dat maakt heel inzichtelijk hoe het kind de echtscheiding ervaart en geeft mij tools om het kind effectief te begeleiden.

Veel kinderen ervaren dat ze mama missen als ze bij papa zijn en omgekeerd dat ze papa missen als ze bij mama zijn. Door kinderen bewust te maken dat beide ouders in hun hart zitten, help je hen actief om hier op een goede manier mee om te gaan.

Hier zie je dat verbeeldt:

 praktijkvoorbeeld.jpg

Werken met ouders

Bij mij zit er altijd een ouder bij de sessie, dat kan de ene keer de vader en de andere keer de moeder zijn. Op die manier zie ik waar er loyaliteitsproblemen spelen en kan ik daarin bij sturen. Daarnaast krijgen de ouders op die manier tools om hun kind bij de echtscheiding zo goed mogelijk te begeleiden 

Ik ben gevestigd in Dordrecht. Ik heb een mooie praktijkruimte in het centrum van Dordrecht. Heel goed bereikbaar met openbaar vervoer (3 minuten Lopen) en ook op 3 minuten afstand gratis parkeren.

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Dordrecht en heb een mooie praktijkruimte in het centrum. Heel goed bereikbaar met openbaar vervoer (3 minuten Lopen) en ook op 3 minuten afstand gratis parkeren.

Mijn praktijk

Oranjepark 4, 3311LR Dordrecht.

Tel:   085 130 18 11
Email:   contact@zorgzaamkids.nl
Margo Riphagen

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een ⁎ zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.